Regentonnen

Bespaar water met een regenton in je tuin

Huishoudens zonder regenton in de tuin, verspillen duizenden liters water per jaar. Met een regenton in je tuin voorkom je dit. lees verder...

Artikelen 1 tot 36 van 53 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 36 van 53 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Zorg voor een duurzaam huis met behulp van regentonnen

Regentonnen worden doorgaans gebruik om regenwater op te vangen, zodat het riool wordt ontzien, drinkwater kan worden bespaart en planten beter kunnen worden verzorgd. Steeds meer gemeentes zijn zich bewust van de voordelen van regentonnen en proberen het aantal regentonnen in de omgeving te stimuleren. Zo zijn er enkele gemeentes waarbij je kan profiteren van subsidies bij de aanschaf van een regenton.

Aansluiten van een regenton

Het aansluiten van een regenton is makkelijk en eenvoudig. Er moet alleen rekening gehouden worden met wat voor aansluiting de regenton heeft. Dit is te zien op de afbeeldingen van de producten. Er zijn regentonnen die direct op de regenpijp kunnen worden aangesloten, zoals de Elho Raindrop, maar ook tonnen die een vulautomaat of een aansluitset nodig hebben.

Advies bij de aanschaf van een regenton

Regentonnen zijn over het algemeen niet vorstvrij. Als de ton nog vol zit met regenwater en het gaat vriezen, kan de regenton barsten. Om deze reden is het belangrijk om voordat de wintervorst begint de regenton te legen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door het kraantje op de ton open te zetten.

Heb je verder nog vragen over onze regentonnen of op zoek naar advies? Neem dan contact op met een van onze experts.